Toegankelijkheid
Tekstgrootte
A A A
NL EN
Gepubliceerd op 03 december 2019

Een veiliger en gebruikers­vriendelijker Koopvaardij Portaal

Koopvaardij Portaal (voor werkgevers) wordt vernieuwd. Werkgevers kunnen met het nieuwe portaal veiliger inloggen met eHerkenning. Daarnaast wordt het portaal sneller, gebruikersvriendelijker en kunnen werkgevers altijd de factuurspecificatie online bekijken. De mogelijkheid om loongegevens via een XML-bestand aan te leveren blijft ongewijzigd.

Wat is eHerkenning?
Met eHerkenning logt u als werkgever veilig in op één manier bij meer dan 400 aangesloten (overheids-)organisaties. Zo weten organisaties zeker wie u zegt dat u bent én dat u mag doen wat u wilt doen. EHerkenning is persoonsgebonden en niet overdraagbaar aan anderen. Ook de Belastingdienst stapt vanaf 1 januari 2020 over op eHerkenning.

Wanneer over op het nieuwe portaal?
Het nieuwe portaal is naar verwachting vanaf eind januari beschikbaar. Heeft u nog geen eHerkenning? Dan kunt u tijdelijk nog gebruik maken van het huidige portaal.

Vraag eHerkenning op tijd aan
Het is belangrijk om eHerkenning op tijd aan te vragen. Afhankelijk van de complexiteit van uw organisatie kan het aanvragen van eHerkenning enkele weken duren. Om het u gemakkelijk te maken, vindt u dit stappenplan voor het aanvragen van eHerkenning voor werkgevers.