Contrast
A A
Tekstgrootte
A A A

Jaaropgave

Bent u met pensioen? Dan ontvangt u van ons een jaaropgave. Op uw jaaropgave staat hoeveel pensioen u het afgelopen jaar van ons ontving. Ook zijn de ingehouden loonheffing en de bijdrage voor de Zorgverzekeringswet (Zvw) vermeld. U heeft de jaaropgave nodig voor uw belastingaangifte.

Waar vindt u uw jaaropgave?

U kunt uw jaaropgave inzien op Mijn Koopvaardij. Door in te loggen met uw DigiD of eIDAS komt u op uw eigen beveiligde pensioenomgeving. De jaaropgave staat onder ‘Mijn berichten’.

Heeft u aangegeven uw pensioeninformatie op papier te willen ontvangen? Dan ontvangt u de jaaropgave ook per post.

Inloggen op Mijn Koopvaardij

Wat zijn de voordelen van een digitale jaaropgave?

Wij communiceren het liefst digitaal met u. U ontvangt informatie sneller en kunt op elk gewenst moment uw gegevens inzien. Door digitale post besparen we op papier, druk- en verzendkosten. Daarmee is de digitale jaaropgave niet alleen beter voor u en voor ons fonds, maar ook voor het milieu. Geef daarom in Mijn Koopvaardij uw e-mailadres aan ons door en zet uw postvoorkeur op digitaal. 

Hoe zit het met mijn privacy van de digitale jaaropgave?

Wij zetten de jaaropgave voor u klaar in Mijn Koopvaardij. U kunt uw jaaropgave inzien door in te loggen met uw DigiD. Dit is uw digitale paspoort van de overheid en alleen u heeft toegang tot uw gegevens. Als extra beveiliging is er twee-factor-authenticatie: inloggen in twee stappen met een sms-code, met of zonder mobiele telefoon. Ook kunt u gebruik maken van de speciale DigiD-app waar u inlogt met een pincode. 

Ik woon in het buitenland en heb geen DigiD of eIDAS. Hoe kom ik aan mijn jaaropgave?

Heeft u de Nederlandse nationaliteit  of de nationaliteit van een ander land in de Europese Economische Ruimte (EER)? Vraag uw DigiD aan via www.digid.nl. Heeft u al AOW of gaat u binnenkort AOW ontvangen? Dan kunt u uw DigiD via de Sociale Verzekeringsbank (SVB) aanvragen.

Mogelijk kunt u gebruikmaken van eIDAS, inloggen met een Europees erkend inlogmiddel. Kijk op www.rijksoverheid.nl voor meer informatie over eIDAS en de actuele status van goedgekeurde landen. 

Hoe kan ik bij de jaaropgave na het overlijden van mijn dierbare?

U heeft vast iets anders aan uw hoofd na een overlijden. Wij sturen binnen 2 maanden automatisch de afsluitende jaaropgave naar het laatst bekende adres. Moet de jaaropgave naar een ander adres worden verzonden? Geef dan uw correspondentieadres aan ons door met het contactformulier.

Ik regel de zaken namens een deelnemer. Hoe kan ik de jaaropgave inzien?

Als u op verzoek van de deelnemer de zaken regelt, bijvoorbeeld als familielid of belastingadviseur, kunt u samen met de deelnemer inloggen op Mijn Koopvaardij. Bent u gemachtigd? Geef dit aan ons door met het formulier Eenmalige machtiging verstrekken pensioengegevens via het contactformulier.