Contrast
A A
Tekstgrootte
A A A

U gaat verhuizen

Voor uw pensioen is het belangrijk dat wij over uw juiste adresgegevens beschikken. Bekijk daarom of het nodig is uw verhuizing bij ons te melden.

Gaat u binnen Nederland verhuizen of naar het buitenland?

Binnen Nederland

Als u binnen of naar Nederland verhuist, dan hoeft u dat niet aan ons door te geven. Bpf Koopvaardij krijgt uw nieuwe adres automatisch door via de gemeente. 

Komt u weer vanuit het buitenland in Nederland wonen? Houd er dan rekening mee dat u niet meer bent vrijgesteld van de premie volksverzekeringen (AOW, Wlz en Anw). Als u een vrijstelling van de Belastingdienst heeft, komt ook deze te vervallen.

In of naar het buitenland

Gaat u in het buitenland wonen? Of gaat u verhuizen in het buitenland? Dan geeft u uw adresgegevens door aan de Registratie Niet-Ingezetenen (RNI). Dat kan via één van de RNI-gemeenten. Wij ontvangen dan automatisch uw nieuwe adres in het buitenland. Ga naar de website van de rijksoverheid voor meer informatie. Wonen in het buitenland heeft gevolgen voor de belasting die u betaalt en uw AOW.

Verhuist u naar een ander land?
Dan komt uw eventuele vrijstelling inhouding loonbelasting/premie volksverzekeringen te vervallen. Vraag een nieuwe vrijstelling aan bij de Belastingdienst. Ook als u eerder nog geen vrijstelling had kunt u een vrijstelling aanvragen.

Kijk voor meer informatie bij Wonen in het buitenland.

Uw post op een ander adres dan uw woonadres ontvangen?

Mail of geef ons schriftelijk het gewenste correspondentieadres door met ondertekening.

Meer weten?

Overweegt u te verhuizen naar het buitenland? Bekijk dan Wonen in het buitenland.