Toegankelijkheid
Contrast
A A
Tekstgrootte
A A A

Wij verbeteren ons administratiesysteem en Mijn Koopvaardij. Wijzigingen doorgeven of een pensioen aanvragen is nu niet mogelijk. Begin januari 2024 kunt u weer wijzigingen doorgeven.

NL EN
Gepubliceerd op 16 mei 2023

Gevolgen samenwerking MN en PGGM voor Bpf Koopvaardij

De afgelopen dagen publiceerden het Financieele Dagblad en PensioenPro een aantal artikelen over de samenwerking tussen MN* en PGGM. MN en PGGM onderzoeken, samen met Pensioenfonds Metaal en Techniek (PMT), een samenwerking in de uitvoering vanaf 2024.

Het plan is dat PGGM vanaf dan de uitvoering van de pensioenregeling van PMT verzorgt. Als dat plan doorgaat, betekent dit dat de medewerkers van MN in dienst komen bij PGGM. Wel blijven ze hun werk doen vanuit het kantoor in Den Haag.

Het bestuur van Bpf Koopvaardij staat positief tegenover de ontwikkelingen zoals de artikelen deze beschrijven. De samenwerking tussen MN en PGGM ligt in deze tijd voor de hand. Deze zorgt voor een schaalvergroting, en is bijna een randvoorwaarde voor een kostenverlaging op de langere termijn.

Voor de komende jaren verwacht het bestuur van Bpf Koopvaardij eerst nog hogere kosten. Dat komt door de invoering van de nieuwe pensioenregeling per 1 januari 2026. Daarna gaan de kosten naar verwachting omlaag.

De samenwerking heeft vooralsnog geen gevolgen voor de uitvoering van de regeling van Bpf Koopvaardij. Deze wordt de komende jaren nog gewoon gedaan door de medewerkers die voor Bpf Koopvaardij werken vanuit de locatie Den Haag.

Heeft u vragen over dit bericht? Neem dan contact met ons op.

* MN is de uitvoerder van onze pensioenregeling. Dat betekent dat MN bijvoorbeeld zorgt voor de administratie van uw pensioen. Ook regelt MN de uitkering als u met pensioen gaat. MN verzorgt ook de uitvoering van de pensioenregeling van PMT. PGGM verzorgt de uitvoering van onder andere de pensioenregeling van Pensioenfonds Zorg & Welzijn.

Zie ook het artikel in het Financieele Dagblad, het artikel in PensioenPro en het interview in PensioenPro (alle artikelen alleen voor abonnees).