Toegankelijkheid
Contrast
A A
Tekstgrootte
A A A
NL EN
Gepubliceerd op 13 maart 2020

Nieuws over het coronavirus

Vanwege de recente ontwikkelingen rondom het coronavirus leest u hier belangrijke informatie vanuit Bpf Koopvaardij.

De uitbetaling van uw pensioen gaat gewoon door
Ontvangt u van ons pensioen? Uw pensioen wordt gewoon op de gebruikelijke data overgemaakt. Uw pensioen staat op deze dag of 1 dag later op uw rekening. Soms zit er een dag vertraging in.

Het coronavirus heeft géén impact op het nabestaandenpensioen
Volgens berichten in de media zouden verschillende pensioenfondsen geen partner- of wezenpensioen uitbetalen als u overlijdt aan de gevolgen van het coronavirus. Bij ons is dit niet het geval. Bpf Koopvaardij keert deze pensioenen gewoon uit. Het coronavirus heeft dus géén impact op het nabestaandenpensioen. Ook bij arbeidsongeschiktheid blijft Bpf Koopvaardij de huidige voorwaarden hanteren.

Geen bezoek
Daarnaast kunnen wij geen extern bezoek ontvangen tot 31 maart. Wij kunnen u daarom helaas niet helpen op kantoor. Mocht u een vraag hebben, dan kunt u uiteraard altijd contact opnemen met onze Servicedesk.

Ondertekening van uw Attestatie de Vita (Bewijs van in leven zijn)
Ontvangt u pensioen van ons en woont u in het buitenland? Wij begrijpen dat het in deze periode misschien niet overal mogelijk is uw 'Bewijs van in leven zijn' te laten invullen door de overheid, gemeente of notaris. In deze uitzonderlijke situatie verlengen we daarom op aanvraag uw pensioenuitkering met drie maanden. Neem hierover contact op met onze Servicedesk.

Postbezorging in het buitenland vertraagd of niet mogelijk door coronavirus
PostNL heeft aangegeven dat de bezorging van post van en naar het buitenland door het coronavirus niet altijd mogelijk is. Landen nemen verschillende maatregelen die invloed hebben op de postbezorging. Hierdoor is de bezorging soms vertraagd of helemaal niet mogelijk. Om welke landen dit gaat, kunt u terugvinden op de website van PostNL. Hier wordt u op de hoogte gehouden van de situatie. Woont u in het buitenland en verwacht u post van Bpf Koopvaardij? Neem dan contact met ons op


Wanneer er nieuwe ontwikkelingen zijn, brengen wij u via onze website op de hoogte.

Bijgewerkt op donderdag 7 mei 2020