Contrast
A A
Tekstgrootte
A A A
Gepubliceerd op 10 juli 2024

Op Koers staat online

De nieuwe Op Koers staat online. Dit is alweer het 5e nummer en dat vieren we met extra pagina’s! Op Koers staat vol met verhalen van zeevarenden en oud-zeevarenden én informatie voor uw pensioen.

De wereld verandert elke dag en dat geldt zeker voor de pensioenwereld. Zo openen we in Voor de boeg. Meer daarover in het dubbelinterview met de nieuwe en oude directeur van bestuursbureau Bpf Koopvaardij.

Een belangrijk onderwerp is veiligheid aan boord. Want kun je je voorbereiden op een crisis? Docent Henk en kapitein Frans vertellen over hun ervaringen in de opleiding en praktijk. “We hebben het overleefd. Maar het had ook anders kunnen lopen.”

Thom (coverfoto) uit Vietnam en Joenamar van de Filipijnen staan centraal in Nationaliteiten aan boord. Zij werken als kapitein op Nederlandse schepen. Een verhaal over dromen en kansen.

Gepensioneerd marconist Cees heeft zo’n 2500 knopen van zeemansuniformen verzameld. Hij laat de bijzonderste exemplaren uit zijn collectie aan ons zien.

Ook in dit nummer: de pensioenraad blikt terug op 2023. Wat ging goed en wat kan er beter? Daarnaast leest u natuurlijk waar we staan met het nieuwe pensioen. En er is nog veel meer! 

Lees Op Koers online