Contrast
A A
Tekstgrootte
A A A
Gepubliceerd op 16 februari 2024

Pensioenbeheer Bpf Koopvaardij overgezet naar nieuw administratieplatform

Het pensioenbeheer van Bpf Koopvaardij, met daarin alle deelnemers- en werkgeversgegevens, is op 1 januari 2024 overgezet naar een nieuw administratieplatform. Het gaat om het systeem NPS MAP dat een afgeleide is van het platform MAP van PGGM. In de administratie van Bpf Koopvaardij zijn de gegevens van zo’n 50.000 pensioendeelnemers en 162 werkgevers opgenomen. Met de transitie naar het nieuwe administratieplatform is het fonds voorbereid op de overgang naar het nieuwe pensioenstelsel, naar verwachting per 1 januari 2026.

Succesvolle implementatie
In de afgelopen maand is een volledige storingsvrije cyclus gedraaid van gegevensverwerking, inning van premies en uitbetaling van pensioenen in het nieuwe administratiesysteem. Voor deelnemers en werkgevers van Bpf Koopvaardij is de overgang daarmee nagenoeg ongemerkt gegaan. ‘De succesvolle implementatie mag daarmee een bijzondere prestatie worden genoemd van de medewerkers van MN en PGGM, die hier samen aan hebben gewerkt’, zegt voorzitter Remko Kloos van het fonds.

Belangrijke stap
De overgang naar het nieuwe administratiesysteem is een belangrijke stap op weg naar het overbrengen van de pensioenuitvoering van Bpf Koopvaardij van MN naar PGGM. Dat gebeurt op 1 juli a.s. De pensioenafdeling van MN die het administratieve beheer sinds 2010 voor het fonds verzorgt, verhuist per die datum mee naar PGGM. Dat betekent dat o.a. het gegevensbeheer en klantencontact voor deelnemers en werkgevers van Bpf Koopvaardij door dezelfde professionals van het huidige MN blijft gebeuren, maar dan in dienst van PGGM.

Het beheer van het belegd vermogen van Bpf Koopvaardij verhuist niet, maar blijft ondergebracht bij MN.