Toegankelijkheid
Contrast
A A
Tekstgrootte
A A A
NL EN

Wat vindt u belangrijk bij uw toekomstige pensioenregeling?

Bpf Koopvaardij onderzoekt wat u belangrijk vindt bij uw toekomstige pensioenregeling. Bijvoorbeeld hoeveel risico we mogen nemen bij het beleggen van uw pensioengeld. Of hoe u aankijkt tegen keuzevrijheid. Uw mening helpt bij de keuzes die wij bij een nieuwe pensioenregeling moeten maken.

U maakt kans op een cadeaubon

Wij stellen uw deelname aan ons online onderzoek zeer op prijs. U maakt ook nog eens kans op een Bol.com cadeaubon van € 25!

Het onderzoek duurt circa 10 minuten en is online
Alle deelnemers, ex-deelnemers en pensioengerechtigden kunnen online deelnemen aan het onderzoek. U ontvangt hiervoor een uitnodiging per post of e-mail. Daarin leest u hoe u kunt meedoen.

Vul het onderzoek uiterlijk 30 november a.s. in
Deelnemen aan het onderzoek kan tot uiterlijk 30 november 2021. Doet u dit dus tijdig.

Vragen en antwoorden

Is het onderzoek anoniem?
Ja, het onderzoek is anoniem. De uitkomsten worden anoniem verwerkt en er is geen link tussen uw gegevens en de uitkomsten.

 

Is het belangrijk dat ik meedoe aan het onderzoek?
Ja, de pensioenregeling van Bpf Koopvaardij gaat met de komst van een nieuw pensioenstelsel veranderen. Sociale partners (werknemers- en werkgeversorganisaties) moeten daarvoor keuzes maken. Omdat het om uw pensioen gaat, horen wij graag wat u belangrijk vindt. Pas daarna maken we definitieve keuzes. Laat uw mening dus horen!

 

De inlogcode werkt niet / ik krijg de melding dat de code is verlopen
U kunt de inlogcode maar 1 keer gebruiken om te voorkomen dat mensen tweemaal de vragenlijst invullen. Zodra u in de vragenlijst bent geweest kunt u de inlogcode daarom niet meer gebruiken. Bent u nog niet in de vragenlijst geweest, dan zou de code moeten werken. Probeert u het dan nogmaals. Let bij het invoeren op hoofdletters en kleine letters. Bij het kopiëren van de code uit de mail kan er ook een spatie mee zijn gekopieerd. Uw inlogcode bestaat uit twee hoofdletters – twee kleine letters – drie cijfers – een leesteken.

 

Ik kom niet in het onderzoek
Bekijk eerst of u de juiste link naar het onderzoek heeft overgenomen. Het kan voorkomen dat de veiligheidsinstellingen van uw computer of tablet zo zijn ingesteld dat u de webpagina niet kunt bezoeken. Mogelijk lukt dit wel op een andere computer of tablet, die mogelijk anders is ingesteld.

De betreffende website voldoet aan alle veiligheidsprotocollen. Mocht u een melding krijgen of u de website eenmalig wilt toestaan, dan kunt u dit zonder gevaar doen.

 

Kan ik de vragenlijst per post ontvangen?
De vragenlijst is ingericht op een digitale omgeving, waarbij vervolgvragen bijvoorbeeld afhankelijk zijn van een eerder antwoord. Dat is op papier niet mogelijk.

 

Wanneer komt er een nieuwe pensioenregeling?
Naar verwachting gaat de wet voor het nieuwe pensioenstelsel per 1 januari 2023 in. Alle pensioenfondsen in Nederland moeten vóór 2027 hierop overstappen. Ook Bpf Koopvaardij. Aanpassing van de huidige pensioenregeling is hiervoor nodig. Lees hier meer over het nieuwe pensioenstelsel.