Toegankelijkheid
Contrast
A A
Tekstgrootte
A A A

Wij verbeteren ons administratiesysteem en Mijn Koopvaardij. Wijzigingen doorgeven of een pensioen aanvragen is nu niet mogelijk. Begin januari 2024 kunt u weer wijzigingen doorgeven.

NL EN

Pensioen voor uw gezin

Uw pensioen bij Bpf Koopvaardij is veel meer dan alleen uw ouderdomspensioen. Bpf Koopvaardij zorgt ook voor een nabestaandenpensioen voor uw gezin als u overlijdt. Voor uw partner (en eventuele ex-partner) is er dan (bijzonder) partnerpensioen. Voor uw kinderen tot 18 jaar (voor studerende kinderen tot 27 jaar) is er wezenpensioen.

Partnerpensioen bestaat uit twee delen

  1. Het deel dat u opbouwt tot uiterlijk uw 67e. Dit is 33,1% (2023) van het ouderdomspensioen. Dit deel blijft staan voor uw partner. Ook als uw deelname aan de pensioenregeling eindigt of als u met pensioen gaat. U kunt de opbouwpercentages van eerdere jaren vinden in het pensioenreglement.

  2. Het deel dat is verzekerd op risicobasis. Dat is 58% (2023) van het ouderdomspensioen dat u tot uiterlijk uw 67e opbouwt. Dit deel vervalt wanneer uw deelname aan de pensioenregeling eindigt (na drie maanden) of bij pensionering. Het partnerpensioen wordt dus in die gevallen minder. U kunt wel een deel van uw ouderdomspensioen uitruilen voor een hoger partnerpensioen. Kijk hiervoor bij Met pensioen gaan.

De hoogte van uw partnerpensioen

Wilt u weten hoe hoog uw partnerpensioen is? Kijk dan op Mijn Koopvaardij. Daar vindt u ook de hoogte van het wezenpensioen en uiteraard uw ouderdomspensioen.

Inloggen op Mijn Koopvaardij

 

Meer weten?

Direct regelen

Heb je een partner? Check welke invloed jullie relatie heeft op je pensioen

Accepteer de persoonlijke cookies om deze inhoud alsnog te tonen.