Contrast
A A
Tekstgrootte
A A A

U gaat trouwen of een geregistreerd partnerschap aan

Trouwt u of gaat u een geregistreerd partnerschap aan vóórdat uw pensioen ingaat? Dan ontvangt uw partner pensioen wanneer u overlijdt. Dit heet partnerpensioen. Huwelijken en geregistreerde partnerschappen in Nederland worden automatisch via uw gemeente aan ons doorgegeven.

Uw partner aanmelden

Dit hoeft alleen als u in het buitenland woont. Huwelijken en geregistreerde partnerschappen in Nederland worden automatisch via uw gemeente aan ons doorgegeven.

Als u in het buitenland woont is het wél nodig dat u zelf de wijziging in uw burgerlijke staat doorgeeft aan Bpf Koopvaardij. Stuur ons hiervoor een kopie van de akte van uw huwelijk/geregistreerd partnerschap. Dit kan in Mijn Koopvaardij of via het contactformulier. U ontvangt een bevestiging als wij de gegevens hebben verwerkt. Wanneer u overlijdt, nemen wij contact op met uw partner.

Check welke invloed uw relatie heeft op uw pensioen

In deze video ziet u in 02:06 minuten waar u op moet letten als u een relatie heeft.

Wat ontvangt uw partner na uw overlijden?

Wilt u weten hoe hoog het partnerpensioen is? Kijk op Mijn Koopvaardij of uw Uniform Pensioenoverzicht (UPO) dat u jaarlijks ontvangt.

Inloggen op Mijn Koopvaardij

Meer weten?

  • Mocht uw relatie eindigen, dan is het goed te weten wat dit betekent voor uw pensioen. Meer hierover leest u bij U en uw partner gaan uit elkaar.
  • Bij uw overlijden kan uw partner recht hebben op partnerpensioen. Meer hierover leest u bij U komt te overlijden

Wilt u hulp bij uw pensioenkeuzes?

Gaat u bijna met pensioen? Bij Bpf Koopvaardij heeft u meerdere pensioenkeuzes. U kunt deze eenmalig maken vóór pensionering en daarna niet meer veranderen. Wilt u in een persoonlijk gesprek meer informatie over uw keuzes? Maak een belafspraak via de online afspraakplanner. Wij bellen u op een moment dat het u uitkomt.

Maak een belafspraak