Contrast
A A
Tekstgrootte
A A A

U wordt werkloos

Wordt u werkloos? Dan bouwt u geen ouderdomspensioen en ook geen partnerpensioen (pensioen voor uw partner wanneer u overlijdt) meer op. Uw al opgebouwde pensioen blijft staan bij Bpf Koopvaardij. Het is mogelijk om zelf pensioen te blijven opbouwen bij ons. U betaalt dan zelf de volledige pensioenpremie. Dus ook het deel dat uw werkgever eerst voor u betaalde.

Vrijwillige voortzetting: uw pensioen zelf voortzetten

Uw pensioen zelf voortzetten heet vrijwillige voortzetting. Dit mag maximaal 3 jaar. Voorwaarde is dat u niet verwijtbaar bent ontslagen. U gebruikt het aanvraagformulier vrijwillige voortzetting om uiterlijk binnen 12 maanden na het einde van uw dienstverband de vrijwillige voortzetting aan te vragen. U ontvangt dan een offerte met daarin alle voorwaarden. Deze voorwaarden vindt u ook in het pensioenreglement.

Wanneer u uw vrijwillige voortzetting (eerder) wilt stoppen, geeft u dit per mail of schriftelijk aan ons door.

Meer weten?

  • In sommige gevallen kunt u pensioen blijven opbouwen terwijl u 50% van de premie betaalt (dus niet de volledige premie). Dat geldt als u een WW-uitkering of ZW-uitkering ontvangt.
  • Heeft uw werkgever geregeld dat u een 3e jaar WW (SPAWW-uitkering) ontvangt? Dan betaalt u 50% van de premie zelf. De andere 50% wordt betaald door Bpf Koopvaardij. Wilt u gebruikmaken van de regeling? Stuur ons binnen een maand vanaf het ingaan van de SPAWW-uitkering de toekenbrief en de eerste betaalspecificatie.

Wilt u hulp bij uw pensioenkeuzes?

Gaat u bijna met pensioen? Bij Bpf Koopvaardij heeft u meerdere pensioenkeuzes. U kunt deze eenmalig maken vóór pensionering en daarna niet meer veranderen. Wilt u in een persoonlijk gesprek meer informatie over uw keuzes? Maak een belafspraak via de online afspraakplanner. Wij bellen u op een moment dat het u uitkomt.

Maak een belafspraak