Toegankelijkheid
Contrast
A A
Tekstgrootte
A A A
NL EN

Op Koers

In ons jaarlijkse magazine Op Koers, voorheen PensioenKompas, staat de scheepvaart(cultuur) centraal en komen (oud-)zeevarenden aan het woord. De edities zijn digitaal voor u beschikbaar. 

U kunt ervoor kiezen het magazine voortaan alleen nog online te lezen. Minder drukkosten en beter voor het milieu. Log in op Mijn Koopvaardij en geef bij ‘Hoe ontvang ik mijn post?’ aan dat u ons magazine digitaal wilt ontvangen.

Juli 2022

In deze editie vertellen drie zeevarenden hoe zij de samenwerking aan boord ervaren: ‘We zijn allemaal wereldburgers’. Paul Hagendoorn vertelt over langer doorwerken en Reinder Luders over het werkritme ‘vier weken op, vier weken af’. Bpf Koopvaardij doet aan maatschappelijk verantwoord beleggen. Dat klinkt mooi, maar kost dat geld? We blikken terug op 2021: het fonds doet het goed, de dekkingsgraad schommelt rond de 125%. Daarnaast leest u een dubbelinterview met een vertrekkende en nieuwe bestuurder en geven we inzicht in digitaal pensioen aanvragen.

Bekijk de online editie

Juli 2021

In deze editie: Zware Kees overweegt om na 43 jaar te stoppen met varen. Ook volgen we vierdejaars mbo-student Tom Moolenaar tijdens zijn tweede stage aan boord van een gastanker. Natuurlijk staat het magazine ook vol met handige pensioeninformatie en tips. Zo vertelt Remko Kloos, voorzitter bestuur Bpf Koopvaardij, over de komst van een nieuw pensioenstelsel en oud-gezagvoerder Ben Kollen over eerder met pensioen gaan.

Bekijk de online editie